Veelgestelde vragen over Curi
Natuurlijk heb je vragen. Dat snappen we maar al te goed. Daarom hebben we hier de vragen die ons het meest gesteld zijn vast voor je opgesomd. Wil je nog een andere vraag stellen? Neem dan contact met ons op. We reageren snel, daar kan je van op aan.
Dat kan heel gemakkelijk door op “Start een gesprek” te klikken als je een interessant bedrijf hebt gevonden. Je kan dan direct een bericht sturen naar de eigenaar van het te koop staande bedrijf. Hij of zij kan dan gemakkelijk en snel reageren op jouw bericht of vraag. Jouw naam is direct zichtbaar voor de verkoper. Hiervoor heb je wel een Premium account nodig, en je boft want dit is nu tijdelijk tijdens de herfstactie gratis!
De oplossing is vaak het compleet maken van je profiel. We vragen elke gebruiker zodra hij contact zoekt met een koper of verkoper, zijn/haar identiteit met ons te delen. Als verkoper kun je er altijd voor kiezen om anoniem te reageren op een bericht van een potentiële koper.
Het compleet maken van je profiel doe je door:
- In te loggen met je gebruikersnaam en wachtwoord
- Op het paarse blokje "Je profiel is bijna compleet" te klikken
- De iDIN-check te doen
De iDIN-check is een dienst van de meeste Nederlandse banken waarbij wij geen toegang krijgen tot je financiële gegevens maar alleen je officiële naam terug krijgen. Omdat het om je eigen naam gaat, doe je deze check dan ook met je particuliere bankrekening.
Loop je toch nog tegen problemen aan? Chat met ons of stuur een e-mail naar vragen@curi.nl
Nu met de tijdelijke herfstactie: helemaal niets. Omdat we bedrijfsovername voor alle ondernemers toegankelijk maken, rekenen we altijd al lage tarieven. Nu met deze actie is zowel het aanmaken van een Premium account als het plaatsen van een advertentie helemaal gratis.
We rekenen geen fee of commissie bij verkoop van je bedrijf.
Een bedrijf kopen of verkopen doe je niet zomaar. Om vervelende situaties te voorkomen, willen we dus zeker weten dat je bent wie je zegt dat je bent. Vandaar dat we wanneer jij contact wil opnemen met de koper of verkoper van een bedrijf, je identiteit checken. Wil je meer weten over iDIN? Lees dit dan hier.
Omdat jij je bedrijf zelf het beste kent, willen we ook graag dat je het bedrijf in je eigen woorden omschrijft. We hebben de website zo gebouwd (en getest bij andere ondernemers) dat je zelf gemakkelijk je bedrijf te koop kan zetten. Uiteindelijk kom je in contact met een potentiële koper en ga je om tafel om de details te bespreken. Heb je toch hulp nodig? Neem dan contact met ons op en we reageren snel.
In sommige gevallen kan dat mogelijk of zelfs gewenst zijn. Dat ligt aan de wensen van de verkoper/curator. Stel deze vraag dus gerust aan de verkoper of curator.
Dat is afhankelijk van veel factoren en details. Daarom adviseren we jou als verkoper ook om voor het bepalen van je vraagprijs advies in te winnen bij een financieel adviseur. Overigens is het invullen van een vraagprijs niet verplicht als je je bedrijf te koop zet op Curi. Ga vooral in gesprek met geïnteresseerde kopers en bepaal later of en zo ja tegen welke voorwaarden je je bedrijf zou willen verkopen aan hem of haar. Meer weten over hoe je de waarde van een bedrijf kan bepalen? Lees dan het artikel in onze kennisbank.
Dat verschilt natuurlijk per bedrijf. Daarom adviseren je ook om zodra je in gesprek gaat met een potentiële koper, de hulp in te roepen van financieel adviseur zoals een accountant. In onze kennisbank hebben we een artikel geschreven over het stappenplan bij bedrijfsovername. Dat helpt je vast ook al een eind op weg!
Als verkoper bepaal je zelf of en zo ja op welk moment je je identiteit prijsgeeft. Op het moment dat je jouw bedrijf online plaatst, is jouw (bedrijfs)naam niet zichtbaar als je deze niet zelf hebt ingevuld in het formulier. Pas als iemand contact met jou opneemt met interesse in een overname, kun je kiezen om jouw (bedrijfs)naam te delen. Ook bieden we je de mogelijkheid om een geheimhoudingsverklaring voor te leggen. Zo kun je veilig je identiteit en andere bedrijfsgevoelige gegevens delen.
Heb jij plannen om te starten als ondernemer? Dan is het overnemen van een bestaand bedrijf voor jou misschien wel de beste manier om voor jezelf te beginnen. Dat klinkt misschien vreemd, maar door een bestaand bedrijf over te nemen kom je als het ware in een gespreid bedje terecht. Uiteraard kun je hier volledig je eigen draai aangeven zodat het uiteindelijk ook echt jouw bedrijf wordt.
Curi doet er alles aan om een zo veilig mogelijke online omgeving te bieden. Daarom vinden we het belangrijk dat als iemand contact opneemt via onze online berichten, wij zeker weten dat hij/zij is wie hij/zij zegt dat hij/zij is. Om dit te kunnen checken gebruiken we iDIN.
iDIN is een dienst van alle banken waarmee je jezelf, via de vertrouwde inlogmiddelen van je eigen bank, kunt identificeren. Wij gebruiken iDIN om je account te verifiëren en je kan daarmee een geheimhoudingsverklaring gemakkelijk online ondertekenen.
Wil je meer weten over iDIN? Bekijk dan zeker de uitgebreide informatie op de website van iDIN.
Als je hebt besloten om je bedrijf te verkopen, wil je dit natuurlijk zo goed mogelijk doen. Zeker als je mensen in dienst hebt, wil je hen overdragen aan iemand die past bij het bedrijf en de cultuur. En ook voor je huidige klanten, hen wil je met een goed gevoel over kunnen dragen aan je opvolger. Daarom vinden wij het belangrijk dat jij je eigen bedrijf zelf verkoopt en zelf contact hebt met je potentiële opvolger. Dat kan heel makkelijk op door een account aan te maken en je bedrijf in 3 eenvoudige stappen online te zetten. Je hebt o.a. de mogelijkheid om je ideale kandidaat te omschrijven.
Als de vraagprijs op onze website staat, is dat de prijs die de ondernemer/curator zelf heeft bepaald. Curi geeft verkopers het advies om zich vooral te laten informeren door financiële adviseurs (zoals een accountant) bij het bepalen van deze vraagprijs. Datzelfde advies geldt uiteraard ook voor jou als potentiële koper: laat je goed informeren en adviseren! Meer informatie over welke stappen je doorloopt als je een bedrijf wil verkopen of kopen vind je in onze kennisbank.
Groeien gaat meestal niet vanzelf. Je werkt er hard voor, maar soms wil je net een stapje harder gaan. Dan is het een goed idee om een investeerder te zoeken voor jouw bedrijf. Een andere ondernemer die met zijn kennis en (liquide) middelen er voor kan zorgen dat jouw onderneming nóg harder groeit. Op Curi.nl kun je je bedrijf online plaatsen en aangeven dat je zelf eigenaar wil blijven maar op zoek bent naar een investeerder.
Niets moet. Maar we willen de bedrijfsgegevens niet zomaar aan iedereen aanbieden. Met een Premium account krijg je alle bedrijfsinformatie te zien en kun je contact opnemen met de verkoper. Als je contact op wilt nemen, willen we dat je een iDIN-check doet. Zo weet iedereen dat hij/zij met echte mensen zaken doet. En met de tijdelijke herfstactie is een Premium account helemaal gratis!
Ben jij M&A adviseur en wil je aanbod passend bij onze doelgroep op Curi.nl zetten? Dat kan heel gemakkelijk. Maak een Professional account aan en profiteer van voordeligere tarieven voor het plaatsen van een bedrijf. Vervolgens zet je in 3 eenvoudige stappen het bedrijf te koop.
Je wilt je bedrijf verkopen. Dat is een hele stap waar we je op Curi.nl graag bij helpen. Maak een Premium account aan en zet je in 1 minuut jouw bedrijf online te koop. Jij bepaalt zelf wat je openbaar wil maken over jouw bedrijf. Wil je liever eerst anoniem met een potentiële koper online contact leggen? Dat kan ook heel gemakkelijk. Als er iemand geïnteresseerd is in jouw bedrijf en contact met je legt, weet je 100% zeker dat diegene ook is wie hij zegt dat hij is. Iedereen heeft op Curi.nl namelijk zijn identiteit geverifieerd met behulp van iDIN. Zo weet jij met wie je zaken doet.
Nee dat doen wij niet. We gaan er van uit dat de verkoper open en eerlijk vertelt over zijn bedrijf. Daar hebben beide partijen het meeste aan. Heb je ernstige twijfels over de informatie? Stuur dan de verkoper of ons een berichtje, dan zoeken we het uit. We zijn bereikbaar via vragen@curi.nl of via de chatknop.
Met een geheimhoudingsverklaring spreken twee partijende voorwaarden af voor het uitwisselen van (vertrouwelijke) informatie. Je spreekt af welke informatie geheim is, voor welk doel de informatie wordt gedeeld en wat de ontvangende partij wel en niet mag doen. Het helpt je dus om op een veilige manier contact te leggen met een potentiële koper van je bedrijf. Als je als verkoper online in gesprek wil gaan met een potentiële koper, bieden we je de mogelijkheid om een model geheimhoudingsverklaring online te laten ondertekenen door de geïnteresseerde. Wel zo makkelijk en veilig!