Investeerder gezocht voor jouw bedrijf

Zoek jij een investeerder voor jouw bedrijf? Of ben je juist op zoek naar een bedrijf om in te investeren? Investeer in een te koop staand bedrijf en groei samen verder. 

Hoe investeer je in een bedrijf?

Afhankelijk van jouw wensen als investeerder zijn er verschillende manieren om in een bedrijf te investeren. De belangrijkste afweging die je moet maken is of je wel of niet actief betrokken wil zijn bij de onderneming waar jij investeert. 

  • Op zoek naar rendement en weinig tijd beschikbaar?
    Dan is het slim om een bedrijf een lening te bieden of bijvoorbeeld deel te nemen aan een crowdfundingproject. Ook kan je een gedeelte van de aandelen kopen om zo het bedrijf de gewenste financiële injectie te geven. Zo beslis je bij belangrijke zaken toch mee over het bedrijf
  • Wil je jouw kennis en ervaring delen in een adviesrol?
    Dan kun je kiezen om informal investor te worden. In deze adviesrol heb je veel betrokkenheid bij de organisatie. Bijvoorbeeld als je instapt bij een start-up waar er een gebrek is aan kennis over de branche en ondernemen an sich. Die ervaring en het bijbehorende netwerk kun jij leveren. Je werkt dan ook actief mee aan het optimaliseren van bedrijfsprocessen en de bedrijfsresultaten. 
  • Wil jij het risico beperken tot jouw inleg?
    Dan stap je als stille vennoot in een bedrijf. Omdat een stille vennoot alleen geld inbrengt (eventueel voor aandelen) en geen stemrecht heeft, meng je je niet in het bedrijfsbeleid. Gaat het niet goed met het bedrijf waar je in investeert, dan ben je niet aansprakelijk voor eventuele schulden. Je loopt alleen risico met je eigen inleg.

Zet je bedrijf gedeeltelijk te koop Zoek je een investeerder?

Wil je bedrijf laten groeien maar heb je nu de financiële middelen niet? Zet je bedrijf dan gedeeltelijk te koop zodat investeerders je weten te vinden. Door goed te omschrijven wat jouw ideaalplaatje is qua investering (wel of geen rol in de bedrijfsvoering bijvoorbeeld) kunnen de juiste investeerder contact met je opnemen. 

Zelf investeerder worden?

Ben je zelf op zoek naar een project om in te investeren? Vastgoed is op dit moment schaars, daarom zijn bedrijven een goede bestemming voor jouw investering. Zeker als je het bestaande personeel kan overnemen en wellicht de huidige eigenaar kan overtuigen om het bedrijf voorlopig nog te laten leiden. Je kan dan later zelf een opvolger vinden of zelf de dagelijkse leiding van het bedrijf overnemen. Met jouw kennis en ervaring op het gebied van ondernemen kan jij het bedrijf vast nog beter laten renderen of groeien.

Er staan veel verschillende bedrijven te koop die zeker een investering waard zijn. Wil je weten hoe Curi werkt? Check dan de video

Curi B.V.
Vendelier 2C
3905 PA Veenendaal
Blijf op de hoogte
© 2024 - Curi B.V.