Ambitieuze ondernemer die blij is dat Curi bestaat voor bedrijfsovername

Over Curi

Je bent nieuwsgierig naar Curi? Gaaf, dan hebben we iets gemeen. Onze naam komt van het Engelse "curious". Wij zijn van nature dan ook nieuwsgierig! Als het goed is vind je hier alle antwoorden op je vragen over Curi. Zo niet, neem dan contact met ons op. 

Hoe het allemaal begon

Halverwege 2019 ontstond het idee bij twee ervaren ondernemers om een bestaand bedrijf over te nemen. Hun eigen zoektocht naar een geschikt bedrijf inspireerde hen. Vaak was het aanbod niet meer actueel, kwam er geen reactie van de verkoper of had je een duur abonnement nodig om überhaupt contact op te kunnen nemen. Het liefst wilden zij een bak koffie drinken met de ondernemer zelf om van hem of haar de ins and outs van het bedrijf te horen. Dat moest toch anders kunnen?

 

Het onderzoeken van het idee

Na verschillende gesprekken met investeerders, ondernemers, accountants en M&A-adviseurs bleek dat er inderdaad een dergelijk platform ontbrak. Zeker voor ondernemers die grotendeels zelf hun administratie regelen. Zij krijgen vaak geen advies over stoppen of verkopen van hun adviseurs, simpelweg omdat zij vaak niet aan tafel zitten met accountants. Deze ondernemers willen ook een eventuele bedrijfsovername (zoveel mogelijk) zelf doen. Deze feiten bleven rondzingen in de hoofden van de ondernemers. En wat doe je dan? Je gaat het idee delen met andere ondernemers. 

Zo kwamen zij in contact met twee andere ondernemers. En toen ging het snel. De plannen werden concreter, er werden meerdere paneldiscussies georganiseerd met de doelgroepen en er werd gezocht naar iemand die de ideeën tot werkelijkheid kon begeleiden. 

 

Van idee naar een bedrijf

En nu bestaat Curi.nl: de plek waar vraag en aanbod van te koop staande bedrijven bij elkaar komt. Op een laagdrempelige en eenvoudige manier verkoper en geïnteresseerden bij elkaar brengen. Voor alle ondernemers! 

Dat is wat Curi doet. Niets meer, niets minder. Maar wel vanuit een visie dat veiligheid en snelheid (door gemakkelijk online contact) gegarandeerd zijn. En het moet voor iedere ondernemer toegankelijk zijn: geen poespas of moeilijke processen én lage tarieven.

Bekijk de tarieven 

De gezichten van Curi

Inmiddels werken we een team van 5 mensen aan het succes van Curi. Ieder heeft zijn eigen expertise en ervaring. Steven Donselaar, Mark Dekker, Gerrie Pierik en Evan Pierik zijn de ondernemers die gestart zijn met Curi. Monique van den Brink-Blomsteel houdt zich bezig met de dagelijkse gang van zaken en het contact met de ondernemers. Met elkaar vormen we een echt team dat alles op alles zet om de markt van bedrijfsovername makkelijker te maken. 

Het team van Curi

Verkoop nu voordelig jouw bedrijf

Curi B.V.
Vendelier 2C
3905 PA Veenendaal
Blijf op de hoogte
© 2024 - Curi B.V.