Ondernemer die zijn bedrijf te koop zet op Curi.nl

Verkoop je bedrijf

Curi maakt bedrijfsovername voor alle ondernemers toegankelijker. We zijn zijn dé plek waar vraag en aanbod van te koop staande bedrijven bij elkaar komt. Zet je bedrijf te koop en kom direct in contact met een potentiële koper.

3 eenvoudige stappen Hoe werkt Curi?
Vind een bedrijf dat bij jouw ambitie past
Kom alles te weten over dit bedrijf
Direct online contact met de ondernemer
Zelf je eigen bedrijf verkopen
Alle touwtjes in handen Zelf je bedrijf verkopen

Je denkt na over het verkopen van jouw bedrijf. Dat is een hele stap! Jouw bedrijf kan interessant zijn voor andere (startende) ondernemers. En bij Curi regel je dit gemakkelijk zelf. 

Bedrijf verkopen: wanneer is het juiste moment?

Misschien loop je al even met idee rond om je bedrijf te verkopen. Maar wanneer is het juiste moment? En hoe vind je de juiste opvolger? Ons advies is om je gevoel te volgen én rationeel te blijven nadenken. Een moeilijk combinatie, maar wel één die een goede ondernemer aan kan. De volgende signalen kunnen er op duiden dat het moment voor de verkoop van je bedrijf is aangebroken:

 1. Bedrijfsopvolging vanuit je bedrijf
  Binnen je bedrijf heb je een goede manager die wellicht al eens heeft laten vallen de ambitie te hebben om je bedrijf over te nemen. Of misschien denkt hij of zij daar zelf niet aan, maar zie jij dat hij/zij de kwaliteiten heeft om jouw bedrijf voort te zetten. Ga het gesprek aan en overleg met elkaar hoe een Management Buy Out (MBO) er uit zou kunnen zien.

  Wil je nog (gedeeltelijk) betrokken blijven, of wil je juist het gehele bedrijf verkopen? Bekijk samen wat het juiste proces is. Een geleidelijke opvolging waarin op een organische manier steeds meer verantwoordelijkheden bij de nieuwe eigenaar komen te liggen, kan voor jullie wellicht de beste oplossing zijn. Voordeel daarvan is dat de nieuwe eigenaar ook niet in één keer de totale vraagprijs hoeft te financieren.
   
 2. Bedrijfsopvolging door een familielid
  Werkt er een familielid van je binnen het bedrijf (of juist daarbuiten) die de ervaringen en vaardigheden beschikt om het bedrijf over te nemen? Ook dat kan een goede opvolger zijn van jouw bedrijf.

  Hou er wel rekening mee dat de uiteindelijke overdracht tegen de juiste waarde gebeurt. Als de waarde te laag wordt ingeschat, kan dit gezien worden als een schenking. Ook in dit geval geldt dus het advies om op tijd de juiste adviseurs te betrekken. 
   
 3. Respectabele pensioenleeftijd bereikt
  Dit signaal is misschien wel de meest gehoorde reden waarom bedrijven te koop komen te staan. Juist als je vanuit het bedrijf zelf of je familie geen opvolger vindt, komt het moment vanzelf dat dat je naar andere opvolgers gaat zoeken. Een zogeheten Management Buy In (MBI) is dan een logische stap.

  Voor jou is het belangrijk dat je het bedrijf (je klanten en je personeel) goed achterlaat. Daarom is het fijn om zelf je opvolger te kunnen kiezen door ook zelf je bedrijf te koop te zetten

Waarom Curi De 5 zekerheden op een rij
Volledige anonimiteit

Jij bepaalt wanneer jouw (bedrijfs)naam bekend wordt bij de potentiële koper. Dat kan direct, maar ook pas later wanneer dit voor jou goed voelt.

Weten met wie je praat

Potentiële kopers hebben een gecheckt account. Zo weet je zeker dat diegene met wie je praat, ook echt diegene is. Dat geeft zekerheid.

Lage tarieven

Wij willen de overnamemarkt voor alle ondernemers toegankelijk maken. En dat betekent dus lage tarieven. Met een Professional account maak je onbeperkt en gratis advertenties!

Snel en veilig contact

Met onze (anonieme) berichtenbox kun je snel en gemakkelijk contact leggen met een potentiële koper. Ook bieden we je de mogelijkheid om een geheimhoudingsverklaring voor te leggen.

Wel zo veilig

Zelf alle touwtjes in handen: jij bepaalt wat je online zet en met wie je in gesprek gaat.

Maak een Premium account en zet direct jouw bedrijf te koop.

Wil je zelf een bedrijf overnemen?

Er staan genoeg bedrijven te koop, bekijk de advertenties maar. En met een Premium account kan je alle bedrijfsinformatie zien die de verkoper met je wil delen. Is je interesse gewekt en wil je contact opnemen met de verkoper? Dat doe je heel gemakkelijk door direct online een bericht te sturen naar de verkoper. 

Bij de overname van een bestaand bedrijf heb je een aantal voordelen:

 1. Je stapt in een rijdende trein waarbij je al inzicht heb in o.a. uitgaven en omzet
 2. Een financiering is (bij goede jaarcijfers) makkelijker te regelen bij een bedrijfsovername dan wanneer je zelf een bedrijf start
 3. Veel zaken zijn al goed geregeld. Denk aan vergunningen, verzekeringen en eventuele contracten die vaak onderdeel zijn van de overname van het bedrijf
 4. En kopers zijn vaak succesvoller dan starters. Dat is een hele goede reden om een bestaand bedrijf over te nemen!

Curi B.V.
Vendelier 2C
3905 PA Veenendaal
Blijf op de hoogte
© 2024 - Curi B.V.