Bedrijf kopen

Wil je een bedrijf incl bedrijfspand kopen? Voor jou als (startende) ondernemer vind je bij Curi genoeg aanbod. Van winkelpand, horecapand tot garage en meer! 

Dromen van je eigen zaak?
Zoek je een bedrijfspand? Bedrijf kopen doe je zelf

Als je op zoek bent naar een bedrijfspand heb je vaak het idee om voor jezelf te beginnen. Het kan ook zijn dat je je huidige bedrijf wil uitbreiden. In beide gevallen kan het slim zijn om niet alleen het bedrijfspand maar ook het draaiende bedrijf over te nemen. Zo kan jij jouw ambities realiseren!

Waar worden bedrijven te koop aangeboden?

Als je op zoek bent naar een bedrijf om over te nemen kan het een hele zoektocht zijn om iets te vinden wat past bij jouw wensen. Soms loop je er ook toevallig tegenaan, zoals Marieke Burgers overkwam en je kan teruglezen in haar succesverhaal.

Net als bij het kopen van een huis, begint de zoektocht vaak online. Je kijkt welke bedrijven er op dit moment online te koop staan. Je bekijkt vaak alleen de bedrijven die in jouw eigen straatje passen, maar kijk zeker ook eens naar een compleet ander bedrijf. Dat is ook een goede manier om je eigen zoekprofiel scherp te krijgen. Zo kom je er sneller achter of jouw ideaalplaatje ook echt klopt met de werkelijkheid.

En als je dat dan eenmaal scherp hebt, kan je bij Curi een zoekalert instellen zodat je direct op de hoogte wordt gebracht als er een bedrijf te koop komt te staan welke voldoet aan jouw wensen. 

3 goede redenen om een bedrijf te kopen

Een bestaand bedrijf kopen is vaak bereikbaarder dan je denkt. Als je, op welke leeftijd dan ook, twijfelt om voor je zelf te beginnen geven we je hieronder 3 goede redenen om dit te gaan doen. Wellicht geven deze redenen jou het zetje in je rug dat je nodig hebt. Niet geschoten, is altijd mis!

 1. Veel zaken zijn al goed geregeld
  Als je helemaal voor jezelf begint, moet je van alles regelen. Wellicht dat je daar tegenop ziet. Denk aan vergunningen, verzekeringen, personeel werven, marketing opstarten, automatisering. Bij bestaande bedrijven is dit allemaal al geregeld, je belandt dus in een gespreid bedje. En dat is voor een (startende) ondernemer een mooi uitgangspunt. Uiteraard kan je op de korte of lange termijn veel zaken naar je eigen hand zetten. 
   
 2. Vraagprijs is vaak te overzien
  Veel bedrijven die te koop staan op Curi hebben een vraagprijs die te overzien is. Vaak heb je met een gedeelte spaargeld en een kleine lening bij bijvoorbeeld een bank al snel het benodigde bedrag bij elkaar. En een financiering regelen voor een bestaand bedrijf waarvan je de jaarcijfers kan overleggen bij een geldverstrekker, is makkelijker te regelen dan voor een nog te starten bedrijf.
   
 3. Koper vaak succesvoller dan starter
  Dit is toch wel de beste reden om een bestaand bedrijf te kopen. Doordat je van te voren al inzicht kan hebben in de kosten, omzet, winst van het bedrijf, weet je waar je aan begint. En niet alleen de financiële situatie is bekend, ook weet je wat de klanttevredenheid is en hoe het met de reputatie is gesteld. Je ziet waar er zaken geoptimaliseerd kunnen worden, waardoor je een reële inschatting kan maken van de winstgevendheid van het bedrijf. 

Wacht niet langer Realiseer je ambitie met Curi

Genoeg redenen om de stap te wagen toch? Curi wil bedrijfsovername toegankelijk maken voor iedereen. Daar horen ook lage tarieven bij. Met een Premium account kan je de totale advertentie zien van alle bedrijven die te koop staan en je legt heel makkelijk online contact met de verkoper. 

Dit is Curi in 46 seconden!

Curi B.V.
Vendelier 2C
3905 PA Veenendaal
Blijf op de hoogte
© 2024 - Curi B.V.