Marieke Burger heeft het bedrijf YogaChicks overgenomen

Succesverhaal: Marieke Burger & YogaChicks

Stel je zit in-between-jobs, ambieert een carrière switch, bent zwanger én er is een pandemie waardoor veel dingen onmogelijk lijken. En precies dan lees je dat het bedrijf te koop komt wat je zelf al enkele jaren met veel plezier volgt.

Een bedrijf overnemen: waag je de sprong?

Bedrijfsovername was wellicht niet de meest voor de hand liggende optie voor Marieke. Toch besloot ze er in 2020 voor te gaan. Curi speelde geen rol in deze overname, het bestond simpelweg nog niet, maar dit soort ondernemersverhalen hebben wel geïnspireerd om met Curi te starten. Wij stelden Marieke een paar vragen over hoe zij dit overnameproces heeft ervaren. 


Ze volgde YogaChicks.nl als fervent yogi al een tijdje. Het is een webshop voor duurzame yogakleding. Begin juli 2020 kwam het bericht voorbij in haar feed dat het bedrijf te koop stond en een opvolger zocht. Direct begon het te kriebelen: wat als…? In dat jaar was ze ook net begonnen met een yoga teacher training en alles kwam op dat moment bij elkaar voor haar gevoel. Maar ook direct de gedachten dat is vast moeilijk, gedoe, veel geregel. En kan én durf ik dat überhaupt wel? 

De rol van online netwerken

“Mijn partner heeft zelf jaren een eigen onderneming gehad en uiteraard heb ik er met hem veel over gesproken. Hij zei gelijk: doen! Maar omdat ik op dat moment al even in een uitkering zat en er eerlijk gezegd onvoldoende spaargeld was zoals je je misschien kunt voorstellen dacht ik: en nu? Het klinkt misschien gek, maar ik zit al jaren op Twitter en mijn netwerk daar is vrij groot, dus ik heb daar mijn situatie min of meer voorgelegd om ervaringen en tips te vragen. Al snel kwamen er antwoorden voorbij als crowdfunding, maar daar voelde ik mij zelf niet goed bij.”

Totdat er iemand voorbij kwam die reageerde op haar bericht. Hij kende iemand die wellicht wilde investeren. Ze moest haar plannen op papier zetten en met hem delen zodat hij haar kon introduceren. “Ik raakte met hem aan de praat en heb mijn plannen uitgeschreven. Uiteindelijk bleek het om hem zelf te gaan! Hij investeert al een aantal jaar in start-ups waar hij vertrouwen in heeft en na een aantal calls was een samenwerking beklonken. Het móest zo zijn!! Toch gaaf hoe je elkaar zo kunt vinden via social media?”

Marieke_Burger_YogaChicks
Een jaar later Hier staat Marieke nu

Inmiddels heeft Marieke nu ruim een jaar geleden YogaChicks overgenomen en werkt zij naast de webshop voor 3 dagen bij een mediabedrijf als content marketeer. In april dit jaar zijn de website en social media vernieuwd met een compleet nieuwe huisstijl. Haar toekomstplannen? “Meer samenwerkingen opzoeken met unieke, 'slow fashion' merken en YogaChicks bekender maken bij een breder publiek zodat meer mensen gaan kiezen voor duurzaamheid!”

Haar tips voor startende ondernemers die twijfelen?

  • DOEN. Echt, ga er voor. Er zijn altijd honderden redenen om iets niet te doen, maar juist die ene reden om het wél te doen zou genoeg moeten zijn! Hoe eng ook, hoe moeilijk ook. Mijn situatie was ook verre van ideaal toen ik begon
  • Schakel je netwerk in. Wat heb je nodig? En van wie? Ga dat goed voor jezelf na. Durf hulp te vragen, je hoeft het niet alleen te doen
  • “It comes in waves”. Je gaat goede tijden hebben en ook minder goede tijden. Wees daarop voorbereid en blijf op jezelf en je product/dienst vertrouwen. Er is plek voor iedereen in de markt, dus ook voor jou!

Wil jij ook de opvolger worden van een bestaand bedrijf?

Curi B.V.
Vendelier 2C
3905 PA Veenendaal
Blijf op de hoogte
© 2023 - Curi B.V.