Ondernemer

Stoppen of verkopen: de keuze is aan jou

Er zijn tal van redenen te bedenken waarom jij als ondernemer niet nadenkt over later. Toch is het verstandig om hier juist nu over na te denken. Want hoe mooi is het als straks jouw bedrijf wordt overgenomen door iemand met net zoveel passie en energie als toen jij begon met ondernemen?
Ondernemer in werkplaats
Wanneer stop je? Het moment kan zo maar morgen zijn

Heb je al eens gedacht aan het stoppen van je eigen bedrijf? Je leven is veranderd waardoor de onzekerheid die bij het ondernemersbestaan kan horen, niet meer bij je past. Of komt de pensioengerechtigde leeftijd er aan en wil je nu toch echt gaan genieten van je vrije tijd? Bedenk dan dat waar jij al die jaren met bloed, zweet en tranen aan gewerkt hebt, voor iemand anders een bron van inspiratie kan zijn.

Een goed begin is het halve werk

Stel nou dat er een (startende) ondernemer is die graag in jouw branche en regio een bedrijf wil starten. Hoe mooi kan het dan zijn als jullie elkaar vinden? Jouw expertise, marketing, klantenbestand en klanttevredenheid kan er voor zorgen dat die ondernemer een vliegende start heeft. Had jij dat ook niet willen hebben toen jij begon?

 

Dat is precies waarom Curi bestaat. Deze ondernemers bij elkaar brengen. Zodat de huidige ondernemer met een gerust hart zijn bedrijf kan verlaten en de nieuwe ondernemer in een gespreid bedje belandt. Wellicht spreek je onderling af dat de huidige ondernemer zelfs nog voor een bepaalde periode in dienst blijft om de overgang voor iedereen zo soepel mogelijk te maken. 

 

Lees meer over zelf je bedrijf verkopen

Stoppen? Niet doen

Jouw onderneming heeft waarde, zeker voor een startende ondernemer. Dat jij wilt stoppen als ondernemer, betekent niet automatisch dat je bedrijf hoeft te stoppen. Nog veel te vaak zien we dat er bedrijven zoals een koffietent, schildersbedrijf, nagelstudio of bloemist stopt. Vaak om een paar maanden later op dezelfde locatie of in de buurt opgevolgd te worden door een nieuwe ondernemer. Een gemiste kans voor zowel de starter als de ervaren ondernemer. Zet je bedrijf te koop en kom in contact met ondernemers die, met nieuwe energie en frisse ideeën, jouw onderneming willen overnemen.

Ondernemer met passie
Een nieuwe toekomst Geef jouw passie door

Denk jij er na het lezen van dit artikel over om de stap te zetten? Dan is het slim om het artikel "Stappenplan voor verkoper bij bedrijfsovername" te lezen. Daarin nemen we alle stappen met je door die er nodig zijn om je bedrijf uiteindelijk te verkopen. Uiteraard kun je je bedrijf nu al gelijk (anoniem) te koop zetten om te kijken of er misschien al gelijk geïnteresseerden zijn. Je komt gemakkelijk online in contact en kan vervolgens afspreken voor een eerste kennismaking. En wie weet kunnen jullie dan allebei jullie ambities realiseren.

Zelf de opvolger van jouw bedrijf kiezen? Bij Curi kan het!

Curi B.V.
Vendelier 2C
3905 PA Veenendaal
Blijf op de hoogte
© 2023 - Curi B.V.