Steeds meer ondernemers stoppen hun bedrijf

Steeds meer ondernemers stoppen

Veel ondernemers willen een faillissement voorkomen door uit zichzelf te stoppen. Maar ook meer starters in bijvoorbeeld de Horeca.

Het effect van Corona op ondernemers

Uit de cijfers van het KVK Trendrapport april blijkt dat het aantal faillissementen in april 2022 gedaald is. Het aantal was zelfs niet meer zo laag sinds januari 2020. Het aantal stoppende ondernemers daarentegen is wel toegenomen. Prof. dr. Josette Dijkhuizen, bijzonder hoogleraar duurzame inzetbaarheid van ondernemers (Tilburg University) zegt daarover: "Na de pandemie kan het niet anders dan dat het aantal stoppers zou stijgen. Dat het aantal faillissementen in tegenstelling tot de verwachting weer is gedaald, zou wel eens te maken kunnen hebben met het inzicht van ondernemers. Ze willen mogelijk een faillissement voorkomen door uit zichzelf te stoppen en het niet te laten aankomen op een faillissement." 

Veel starters in de Horeca

Volgens Dijkhuizen zien veel ondernemers hun kans schoon om in deze sector te profiteren van het opengaan van de sector voor publiek. Vooral in de eventcatering is de stijging hoog. Startende ondernemers hebben er vertrouwen in dat het einde van de negatieven effecten van de pandemie toch echt voorbij zijn. 

Grafiek_Starters_horeca_naar_enkele_branches_jaar_2021_en_eerste_kwartaal_2022 Bron: Kamer van Koophandel
Bron: Kamer van Koophandel

Wil jij stoppen met je bedrijf? Verkoop het dan!

Curi B.V.
Vendelier 2C
3905 PA Veenendaal
Blijf op de hoogte
© 2023 - Curi B.V.