Personeelstekort: neem een bedrijf over

Personeelstekort? Denk aan bedrijfsovername!

Vrijwel ieder bedrijf heeft op dit moment openstaande vacatures. En het vinden van het juiste personeel is een hele uitdaging in deze markt. Een slimme manier om je personeelsbestand kwalitatief en kwantitatief uit te breiden is door het bedrijf te kopen waar zij werken.

Krapte op arbeidsmarkt speelt grote rol bij bedrijfsovername

Een schreeuwend tekort aan (goed opgeleid) personeel zorgt ervoor dat werkgevers met hun handen in het haar zitten. Je ziet op dit moment de meest creatieve wervingscampagnes voorbij komen. Van het afbetalen van je studieschuld door Postillion Hotels tot ludieke bordencampagnes in Den Bosch. Voor bedrijven lijkt op dit moment niets te gek om maar aan geschikt personeel te komen. 

Een manier om je personeelstekort op te lossen, is het overnemen van het bedrijf waar geschikt personeel werkt. Onlangs publiceerde De Ondernemer hier ook een artikel over op hun platform. De waarde van bedrijven die te koop staan wordt vaak voor een groot gedeelte bepaald door het personeel dat er werkt. Zeker bij bedrijven werkzaam in de IT-branche en financiële dienstverlening is dit het geval. 

Wil je meer weten over hoe bedrijfsovername werkt? En weten waarom, naast personeel, een bedrijf overnemen nog meer een slimme zet kan zijn voor jou als ondernemer? Lees dan verder op onze pagina over bedrijfsovername.

Bedrijfsovername als oplossing voor personeelstekort
Ook op zoek naar personeel? Vind een bedrijf dat bij je past

Door het brede en actuele aanbod van te koop staande bedrijven is het zeker de moeite om een kijkje te nemen. In vrijwel elke branche en provincie hebben we op dit moment wel één of meerder bedrijven te koop staan. En ook als je zelf juist op zoek bent naar een opvolger is dit hét moment om je bedrijf te koop te zetten.

Zoek je een specifiek bedrijf om over te nemen?

Curi B.V.
Vendelier 2C
3905 PA Veenendaal
Blijf op de hoogte
© 2024 - Curi B.V.