Vrouw denkt na over opvolger in verband met naderend pensioen

Jouw pensioen is een kans voor een ander

Wordt 2022 het jaar dat je gaat genieten van jouw welverdiende pensioen? Dat kan een heerlijk vooruitzicht zijn. Natuurlijk wil je jouw bedrijf in goede handen achterlaten. Maar waar vind je de juiste opvolger?
Pensioengerechtigde man zoekt opvolger
Jij met pensioen, een kans voor een ondernemer De ideale opvolger voor jouw bedrijf vinden

Je hebt jarenlang gewerkt om je bedrijf daar te krijgen waar het nu staat. Met of zonder personeel, met of zonder eigen pand. Jouw bedrijf verdient het om ook na jouw vertrek door te groeien. Een goede opvolger vinden die past bij jouw bedrijf, dat kan je prima zelf vinden wij. 

Jouw bedrijf verdient een waardige opvolger

Natuurlijk kun je je voorraad en machines verkopen en een nieuwe huurder of koper vinden voor jouw pand. De opbrengsten zijn waarschijnlijk niet hoog, men weet waarom je afstand doet van de spullen. Maar daar waar jij jarenlang aan gewerkt hebt, is een mooie kans voor bedrijfsovername voor een andere ondernemer. Juist het complete plaatje: van website tot personeel en van klantenbestand tot eventuele voorraad. Een startende ondernemer kan door jouw te koop staande bedrijf eindelijk durven om de stap te zetten. Lees bijvoorbeeld het succesverhaal van Marieke. Maar ook ervaren ondernemers kunnen jouw bedrijf zien als een kans om te groeien of juist in een andere branche verder te ondernemen.

Een opvolger kiezen is "serious business"

De uiteindelijk handtekening zetten onder een overeenkomst voor bedrijfsovername is vaak een proces wat tijd kost. Het begint bij het vinden van een geschikte opvolger en daarvoor moet je ook zelf aan de slag bij het klaarmaken van je bedrijf voor een overname. Laat je adviseren door jouw (financieel) adviseur en lees je zelf in. Bijvoorbeeld door het lezen van ons stappenplan voor verkopers

Door een advertentie te plaatsen kom je in contact met mogelijke kopers voor jouw bedrijf. Je hoeft nog niet alles te delen, je bepaalt bijvoorbeeld zelf of je de naam van je bedrijf deelt of niet. En ook kun je er voor kiezen om pas inzicht te geven in de cijfers nadat je met elkaar in gesprek gaat. 

De gesprekken met potentiële kopers helpen je om er achter te komen wat je precies zoekt. Deze gesprekken kan jij als je dat wil anoniem voeren via de online berichten op onze website. Of je plant een fysiek gesprek, dat kan natuurlijk ook. Het belangrijkste is of je de klik voelt: is er een match tussen de opvolger en jouw bedrijf? Dan wordt het tijd om meer gegevens uit te wisselen en zaken te formaliseren. 

Met pensioen? Zet gratis jouw bedrijf te koop

Curi B.V.
Vendelier 2C
3905 PA Veenendaal
Blijf op de hoogte
© 2023 - Curi B.V.